Simit, Çiğköfte ve Lokma Bağlamında Sanayileşme

Haziran 2019 - Yıl 108 - Sayı 382

        Bir krizde simit sarayları patladı. Epeydir bir altta konumlanmış olan toplumsal beslenme alışkanlığımız yeni bir yola girdi. Ardından bir krizle çiğköfte vazgeçilmezimiz oldu. Elde avuçta ne varsa gündelik beslenme alışkanlığımız gücünün yettiğine yöneldi.

        Şimdi ne oluyor peki? Gelenekselliklerinden çok erişilemezlikleriyle ünlenen tatlılarımızın yerini lokma aldı… İstanbul’da lokmacı olmayan muhit kalmadığı gibi “Lokmaland”, “Lokmashop” düzeyine çıktı iş… Yakında söylemeye dilim varmıyor ama “Lokman Hekim” diye de bir lokmacı açılırsa şaşırmayacağım…

        Neden hızlı besleniyordu insanoğlu? İş güç… Peki, hafta sonu müsait olunduğunda da hızlı beslenmeye devam ediliyorsa bunun adı nedir? Kolayca acıkmak ve kolayca yeniden beslenmek… Kolaya kaçmak yani…

        Dönercil...

Yazının devamını okumak için üye olun, abone üye için tıklayınız.

Türk Yurdu Haziran 2019
Türk Yurdu Haziran 2019
Haziran 2019 - Yıl 108 - Sayı 382

Basılı: 15 TL

E-Dergi: 10 TL

Sayının Makaleleri İncele